maandag 8 juli 2013

Zwembad



De nieuwe smaak borrelnoten proberend, klik ik een paar keer op het wereld wijde web. Oh, ik blijk een zwembad te hebben gekocht. Dat ging makkelijk. Niet helemaal ideaal voor in onze tuin maar ja, laat maar komen.
Ik waan me 18 uur later heel even Andy Murray als de bezorger om m’n handtekening komt vragen.
Pakketje wordt op de stoep gedropt. Ik pak het uit, ‘design en build’ het even in elkaar en 1500 liter later staat er een riesengross zwembad klem tussen de schuur en de rhododendrons.

De konijnen kijken me verbaasd aan, “moet dat hier?” lijken ze te snuffen. Ach, zolang ze hun konijnenmoped voor de deur kunnen parkeren, hoor je ze eigenlijk niet.
Het oogt wat saai zo’n bak water… Al snel maak in een trap aan de schuur vast, zodat op eenvoudige wijze men al saltomakend het bad via het dak kan enteren.

De kids komen terug van school en staren met grote ronde ogen naar het chloorhoudende gevaarte.
Na een paar baantjes heen en weer te borstcrawlen slaat gestaag de dufheid toe. Ik gooi er nog een D66-strandbal in maar die blijkt niet tegen water te kunnen.
De volgende dagen trekt m’n dochter braaf haar baantjes in de ochtend maar afgezien daarvan klotst het water eenzaam tussen de kanten. Daar staat m’n bad, majestueus in grootte en aanwezigheid, gedecimeerd in gebruik. Een herfstgevoel overvalt me als ik dit aanschouw.  

Tijd voor het grotere werk.
Een paar muisklikken en wat handtekeningen verder, ligt er een halfzinkende rolmat, opblaasbaar slalomparcours, glijbaan en een 2 meter grote CDA-opblaasbal in (die blijkt wel tegen water te kunnen).
De kinderen willen inmiddels niet meer naar school en doen hun huiswerk vanuit het zwembad. Ook de buurjongens blijven ervoor thuis. De dag daarna komt de hele straat even buurten (en tevens de waterdichtheid van hun huid testen). Na twee omwentelingen van de aarde staat er al een rij van zwemgegadigden op de oprit. We besluiten Italiaans schepijs op de stoep te gaan verkopen en zijn entree gaan vragen. Inmiddels zitten we op ruim 2.000 bezoekers per dag, gister nog één helemaal uit Axelsche Sassing.  
Toch wel grappig een paar van die fun-elementen in zo’n zwembad…

(Het bovenstaande verhaal is fictief en alle overeenkomsten met de waarheid zijn louter toevallig.)

Ben van Koningsveld
CDA-raadslid (dient komende vergadering een motie in om fun-elementen in het nieuwe zwembad aan de Hogeweg te krijgen)